Täältä voit lukea kuulumisia kennelin arjesta, pentujen kasvusta sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

21.4.2023

Luopumisen hämmennys

 Arjessa tulee vastaan tehtäväksi monia päätöksiä, osa on helppoja ja osa todella vaikeita. Nyt oli vuorossa yksi vaikeimmista päätöksistä, eli luopuminen aikuisesta koirasta.

Sámur muutti tänään uuteen kotiin.


Sámur on yksilönä äärimmäisen ihana ja upea koira. Se on helppo arjessa ja sen voit ottaa lähes minne tahansa mukaan ja kaikki sujuu hyvin. Se sopeutuu hyvin tilanteisiin ja kohtaa uudet asiat rauhallisesti. Kääntöpuolena tässä on kuitenkin ollut Sámurin resurssitietoisuus, arvaamattomuus pentuja kohtaa ja muutamat yhteenotot urosten kesken.

Jo pentuna huomasin Sámurilla olevan resurssitietoisuutta ruokaa ja leluja kohtaan. Tähän puututtiin heti ja tilanne on ollut melko hyvä. Lelut ovat saaneet olla kaikkien saatavilla ja yhteiset ruokailutilanteet sujuneet valvotusti myös hyvin.

Kahdesti Sámur on purrut pientä pentua ja purema ei ole ollut kertaakaan mikään pieni näpäytys, vaan purtu on ihan tosissaan. Tätä en siedä aikuiselta koiralta yhtään, jolla on kuitenkin mahdollisuus vetäytyä omaan tilaan ja olla omassa rauhassa.

Kahden uroksen elo laumassakin sujui yllättävän hyvin. Viime syksynä oli viikon verran kestävä tilanne, että urokst eivät sietäneet toisia yhtään. Hetken pojat olivat vuorollansa hoidossa ja kotiin päästyä asiat sitten taas sujuikin hyvin. Jos nuo yhteydenotot olisivat jatkuneet pidempään ja rajuimpina, olisi tämä päätös tehty paljon nopeammin.


Päätös luopua omasta aikuisesta koirasta ei ole helppo ja päätös on ehdottomasti yksi vaikeimpia, joita olen tähän asti tehnyt. Sámur pääsi muuttamaan vanhan tuttumme Tommin kaveriksi ja Tommille islanninlammaskoirat ovatkin tuttuja kun on niiden kanssa arkea saanutkin jo viettää. Sámur asuu yhä Lappeenannassa ja uroksen luovutin Tommille sijoitussopimuksella, täysin en siis tästä koirasta kuitenkaan luopunut.

Olo on todella sekava, päällimmäisenä tietenkin on suru ja suurena mörkönä olo omasta epäonnistumisesta koiran omistajana. Tunteiden seassa on myös kuitenkin onnellisuus ja kiitollisuus siitä, miten asiat Sámurin kanssa järjestyi. Tilanteeseen nähden, paremmin ei olisi voinut käydä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti