Täältä voit lukea kuulumisia kennelin arjesta, pentujen kasvusta sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

26.3.2023

Maailmanvalloittajat

 Pennut ovat jo pari viikkoa saaneet asua uusissa kodeissaan ja jokaisella on arki lähtenyt hyvin sujumaan.

Ensimmäisenä maailmalle lähti Rosiri's Einstein Stjarnisson, joka sai nimekseen Elmo. Elmo muutti Vantaalle ja kaverina oli odottamassa pohjanpystykorva Möykky. Pientä alkujärkytystä tuntui Möykylle olleen ensin, mutta on hiljaksiin lämmennyt tälle uudelle kaverille.


Iltapäivästä Rosiri's Einir Stjarnisson 'Mosse' muutti niinkin kauas kasvattajan luota, kuin kolmen kilometrin päähän lapsiperheeseen. On ollut ilo seurata, miten Mosse ja perheen poika ovat löytäneet toisensa ja miten touhuavat paljon yhdessä.


Sunnuntaina maailmaa lähti valloittamaan Rosiri's Emma Freydísardóttir 'Etta'. Ettan koti löytyy Järvenpäästä ja kotona oli pienen taaperon lisäksi myös kaksi kanikaveria odottamassa. Taaperon kanssa on sujunut hyvin, mutta kaneihin tutustutaan rauhallisemmin. Ettan jätin sijoituskoiraksi joten aika näyttää, mitä tästä terhakkaasta likasta vielä kasvaa.


Kotona asustaa vielä Rosiri's Eftirlifandi Stjarnisson 'Effi'. Effi tulee muuttamaan huhtikuussa Viron puolelle ja perhe kovasti odottaa pojan kotiutumista. Ja kasvattaja hokee itselleen mantraa "Effi ei jää kotiin, Effille on koti Virossa, Effi ei jää kotiin". Melkoisen ihana kultapoika.


Vaikka alku tämän pentueen kanssa ei ollut helpoin, oli pentue muutoin äärimmäisen helppo hoitaa. Pientä päänvaivaa aiheutti jälleen Sámur kun tuli purreeksi pentua.. Ei käynyt onneksi läheskään niin pahasti kuin edellisellä kerralla, mutta silti en tälläistä käytöstä voi hyväksyä aikuiselta koiralta, jolla on mahdollisuutta lähteä tilanteesta pois ja olla pentuvapaalla vyöhykkeellä.

Kaikkinensa E-pentue oli todella helppo ja todettiinkin mieheni, kanssa, että jos kaikki pentueet olisivat olleet näin helppoja, tästä kasvatustoiminnastahan voisi vaikka innostua. En sitten tiedä kuinka paljon tästä voisi innostua, kun menneellä viikolla tuli ajettua vajaa 3 000 km kasvatustoiminnan takia.

Einstein, Eftirlifandi, Emma & Einir

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti