Täältä voit lukea kuulumisia kennelin arjesta, pentujen kasvusta sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

1.11.2021

Ensimmäinen ISIC -seminaareni

Koen saaneeni kokea suurta luottamusta, kun pääsin olemaan toinen edustaja Suomesta menneen viikonlopun ISIC -seminaariin. Virallinen toinen Suomen edustajista ISICiin oli estynyt lähtemään ja hänen tilalleen valikoitiin tuuraaja ja tuurajana sain olla minä.

Suomen edustajat ISIC -seminaarissa, Jonna Savukari & Marika Rajala

Ja sitten toki se kysymys tähän väliin, mikä ihmeen ISIC?

ISIC on kainsainvälinen islanninlammaskoira komitea (Icelandic Sheepdog International Cooperation), jonka päätarkoituksena on auttaa ja kannustaa kansainväliseen yhteistyöhön kaikissa asioissa, joka hyödyttää, säilyttää ja suojelee islanninlammaskoiraa rotuna. ISICillä on yksitoista jäsenmaata ja nämä jäsenmaat toimittavat vuosittain vuosiraportit oman maan islanninlammaskoirien tilanteesta (jalostukseen käytetyt koirat, pentueet, terveys, tapahtumat) ja mahdollisuuksien mukaan nämä jäsenmaat kokoontuvat kerran vuodessa yhteen paikkaan käymään maiden asiat läpi. Tapaamisissa jakaudutaan vielä erikseen kahteen ryhmään, joissa toisessa käydään hallituksellisia asioita läpi ja toisessa terveys- ja jalostusasioita.

Tänä vuonna tapaaminen oli Norjassa, Lillehammerissa. Perjantaina oli ohjelmassa vain illallinen ja rentoa seurustelua paikalle olevien edustajien kanssa.

Tapaaminen järjestettiin Scandic Lillehamer hotellissa.

Lauantaina oli Peer Bergin pitämämiä luentoja sukusiitoksesta ja mean kinshipistä. Jokainen maa esitteli vuorollansa oman maansa raportin ja lopuksi yleistä keskustelua Peerin luennoista sekä nousiko jotain erityistä esille maiden raporteista, joita käsitellä tarkemmin seuraavana päivänä.


Sunnuntaina oli jakautuminen kahteen ryhmään, toinen ryhmistä käsitteli hallitusasioita ja toinen jalostuspuolta. Valitettavasti meiltä Suomen edustajilta sunnuntai jäi välistä matkustusaikataulujen takia, mutta TEAMSin kautta pystyttiin osin seuraamaan keskusteluja ryhmissä. Omalta osaltani TEAMS ei kovin hyvin toiminut ja sainkin kuulla yhden sanan sieltä ja toisen tuolta.

Reissu oli hyvin antoisa ja todella mielenkiintoinen! Olen tuhannen kiitollinen yhdistyksellemme, joka tämän mahdollisuuden minulle antoi. Olen myös tuhannen kiitollinen ISIC -väelle, joka otti meidät ensikertalaiset Suomen edustajat avosylin vastaan heidän isoon perheeseen. Kiitos Norjan islanninlammaskoirayhdistys seminaarin järjestämisestä. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti