Täältä voit lukea kuulumisia kennelin arjesta, pentujen kasvusta sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

21.11.2017

Jossun äitiyssuunnitelmat

Talo on tyhjentynyt pennuista ja elo näiden kolmen riiviön kanssa oli loppupeleissä niin leppoisaa, että voidaan julkistaa seuraava pentuesuunnitelma.

Jossu on pääasiassa äitini koira ja eleleekin suurimman osan ajastaan hänen kanssaan maaseudulla. Kotiaskareita tällä neidillä on lintujen pitäminen pihalta poissa ja Miken komentaminen. Jossu osallistuu nykyään reippaasti kaikkiin askareisiin kotona, niin pelto- kuin metsähommiin ja tietysti pihatöiden tekoa pitää olla tarkasti valvomassa.Varsinaisesti Jossun kanssa ei harrasteta mitään, koiranäyttelyissä sen kanssa on käyty ja Suomen Muotovalio neitokainen on. Paimennushommissa on Jossu myös käynyt ja on paimennuksesta suorittanut islanninlammaskoirien oman paimennustaipumustestin hyvillä paimennusominaisuuksilla. Kesällä tärkeitä askareita Jossulla on kalastaminen sekä marjastaminen, erityisesti mustikoiden esimaistaminen suoraan varvuista. Luonteensa puolesta Jossu on avoin, iloinen ja lähes aina valmis hommiin. Välillä tietty väsy iskee ja silloin Jossu myös lepää jossain rauhallisemmassa paikassa. Luonnetestin Jossu on suorittanut ja sai siitä pisteitä +140 ja on laukauskokematon. Kovat äänet eivät arkea millään lailla häiritse.


Jossulla on paljon sisaruksia joita ei ole kovin paljoa terveystutkittu, joten sulhoksi pohdittiin sellaista urosta, jolta löytyy terveystuloksia enemmänkin lähisuvusta. Vaihtoehtoja oli muutamia, mutta tällä kertaa päädyttiin Julleen, Ginfaxi's Dagbjartur.


"Julle asustelee viiden muun Islantilaisen kanssa mm. 14-vuotiaan Jossun vaarikoiran Simban sekä Jullen oman emän Netlan. Aikanaan Julle oli myynnissäkin, mutta kun ei kotia löytynyt niin "vahingossa" jäikin kotiin. Ei sitä komeaa blondi pentua malttanut enää myydä. ?
Julle on luonteeltaan hyvin kiltti, nöyrä, leikkisä ja avoin koirapoika, mutta tietyissä tilanteissa tulisuutta löytyy ja syttyy tekemiseen jos se vain kiinnostaa. MH-testissä yllätti isoilla reaktioilla ja että kutsuttaessa palasi kyllä vaikka olikin jossain kohtaa hyvinkin kaukana tilanteesta. Kaikesta huolimatta palautui jokaisesta kohdasta hyvin.

Julle on enimmäkseen harrastanut näyttelyitä ja onkin pärjännyt hienosti myös isoissa kehissä (mm. SSKY:n erikoisnäyttelyn BIS-4, 3x RYP-2, RYP-4) sekä oli Islanninkoirat ry:n kiertopalkintojen Vuoden näyttelykoira 2016 sekä Zekiwa 2016 voittaja. Nyt pidetään taukoa jonkun aikaa kun tuntuu että kyllästyi kehässä poseeraamiseen, josko jossain kohtaa ensi vuonna sitä taas ilmoittaisi johonkin.
Julle on päässyt useamman kerran paimentamaan niin lampailla että porolla ja on saanut hirveästi kehuja työskentelystään. Julle on hyvin eleetön paimen, tarpeen tullessa antaa myös vauhtia jukuripäille eikä hauku kuin oikeasti tarvittaessa. Yllättävää oli viime kesänä todeta että on myös hyvin vahtiviettinen lampaitaan kohtaan. Itse tässä tarvitsee enemmän kokemusta ja varmuutta ennenkuin uskaltaa lähteä kokeilemaan esikokeeseen, se olisi jossain kohtaa tavoitteena yrittää (päästä edes kokeesen).
Harrastaa myös vetämistä, kesällä pyörällä ja talvella potkukelkalla jos vain mahdollista. Kerran on myös päässyt Samojedi/Husky valjakkoon mukaan ja silloin ei niin vetohaluja löytynyt, mutta jossain kohtaa olisi tarkoitus kokeilla uudestaan. Nämä talvet vain on ollut niin vähälumisia että ei ole löytynyt tilaisuutta kokeilla uudestaan." -Heidi, Jullen omistaja/kasvattaja

Molemmat vanhemmat on terveystarkastettu; Jullen lonkkanivelet on A/A, kyynärnivelet 0/0, polvet 0/0 ja silmät terveet (tulos vanhentunut 2/17, käy uudelleen tarkastuksessa ennen astutusta). Jossun lonkkanivelet on B/B, kyynärnivelet 0/0, selkä ok (LTV0, VA0, SP0) polvet 0/0, silmät ja sydän ok.

Pennut muuttavat uusiin koteihinsa eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina ja useaan kertaan madotettuina. Pennut tulevat elämään kanssamme arjessa ja tottuvat näin ollen erilaisiin kodin ääniin ja muihin talomme karvaisiin asuttajiin. Mukaan lähtee pentupaketti, joka sisältää ruokaa, jota pentu on tottunut syömään jo kasvattajalla ollessaan, leluja, pannan ja hihnan sekä kasvattajan tuen. Uusi pennunostaja liitetään myös Islanninkoirat ry:n pentuejäseneksi.

Jullen ja Jossun jälkikasvua odotamme kesälle 2018.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti