Täältä voit lukea kuulumisia kennelin arjesta, pentujen kasvusta sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

29.11.2016

Äitisuunnitelmia Roselle

Nyt kun lähes kaikki ensimmäiset Rosiri's -pennut ovat lähteneet maailmalle, on hyvä tuoda julki, ettei ensimmäinen pentue saattanut meitä hulluuden partaalle ja voimme suunnitella seuraavia hermojen koittajia.

Rose on osoittautunut kaikin puolin oikein ihastuttavaksi islanninlammaskoiraksi. Muutama hassu kirjainyhdistelmä Rosen nimen edessä kertoo neidin pärjänneen näyttelyissä joten ulkonäköä löytyy. Luonnettakin löytyy. Rose on ystävällinen, avoin ja kuuliainen. Pientä epävarmuutta on joissain tilanteissa, mikä ilmenee haukkumalla ja pörinällä, mutta hyvin neiti selättää nämä epävarmemmatkin tilanteet. Islantilaiseen tyyliin Rose käy reippaasti tervehtimässä uudet ihmiset. Lapsia vieroksuu, mutta menee rapsuteltavaksi hetken tuumailtuaan.


Rosen harrastuksiin kuuluu säännöllinen agility, epäsäännöllinen paimennus ja kotioloissa tokoillaan ja rally-tokoillaan. Paimennuksessa Rose on suorittanut islanninlammaskoirien oman paimennustaipumustestin hyvillä paimennusominaisuuksilla. Luonnetestissä on Ärriäinen myös pyörähtänyt ja saanut pisteitä +140 ollen laukausvarma.


Rose on terveystarkastettu ja tulokset ovat olleet lähes priimaa; lonkkanivelet A/A, kyynärnivelet 0/0, polvet 0/0, sydän ja silmät kunnossa. Rose on myös tutkittu gonioskopian varalta ja puhtaat paperit saanut tästä. Virallisessa selkälausunnossa on VA0, SP0 ja LTV1. Selkälausunnon takia jouduin miettimään Roselle uroksen, jonka LTV-lausunto on 0. LTV1 ei vaikuta koiran elämään millään lailla, mutta jalostuksessa on suositeltavaa yhdistää LTV1-lausunnon saanut koira LTV0-lausunnon saaneeseen koiraan.

Rosen täysveli ja isoisä ovat olleet todella häiriöherkkiä, ja urosten kanssa on saanut tehdä kovasti töitä, jotta arki on saatu sujuvaksi. Nämä sukulaiset mielessä pitäen pohdin Roselle "syntymäkilttiä" urosta, ja sellaiseksi valikoitui Gelgja's Sudri.


Sudri on luonteeltaan ehdottomasti yksi kilteimmistä islanninlammaskoirauroksista, joita olen tavannut! Sudri tulee toimeen muiden urosten kanssa niin kauan, kunnes toinen alkaa äijäilemään johon tietty vastataan äijäilemällä takaisin. Pääasiassa on kaikkien kaveri, tykkää lapsista ja tervehtii vastaantulijat pusuilla.

Sudrilta löytyy miellyttämishalua ja niinpä uros on päässyt harrastamaan rally-tokoa. Omistajan sanojen mukaan, koira on tässä lajissa paljon omistajaansa taitavampi. Haaveissa on päästä lampaiden paimennusta kokeilemaan sudenkorentopaimennuksen lisäksi tulevana keväänä/kesänä.

Terveystarkastuksissa on Sudri saanut terveen paperit. Lonkkanivelet A/A, kyynärnivelet 0/0, polvet 0/0, silmät ja sydän kunnossa. Virallinen selkälausunto on VA0, SP0 ja LTV0.

Pennut muuttavat uusiin koteihinsa eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina ja useaan kertaan madotettuina. Pennut tulevat elämään kanssamme arjessa ja tottuvat näin ollen erilaisiin kodin ääniin ja muihin talomme karvaisiin asuttajiin. Mukaan lähtee pentupaketti, joka sisältää ruokaa, jota pentu on tottunut syömään jo kasvattajalla ollessaan, leluja, pannan ja hihnan sekä kasvattajan tuen. Uusi pennunostaja liitetään myös Islanninkoirat ry:n pentuejäseneksi.

Rosen ja Sudrin jälkikasvua odotamme loppukesälle/alkusyksylle 2017.

Gelgja's Sudri ♥ Tuulenpuuskan Ros Emmasdottir

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti