Täältä voit lukea kuulumisia kennelin arjesta, pentujen kasvusta sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

10.6.2018

Islanninlammaskoirien erikoisrotunäyttely 2018

Matkailu avartaa ja mikäs sen parempi syy matkustelulle kuin koirat ja erityisesti erikoisrotunäyttely Oulussa. Näyttelyn tuomarina oli erittäin ihana ja asiansa osaava Agnete Staunsholt Nilsson Tanskasta. Alla on meidän tiimin tulokset arvosteluineen.

Rosiri's Vár Rosardóttir
PEK 1

"8 kuukautta. Feminiininen narttu ja erinomainen tyyppi. Ultra-feminiininen pää, mutta tulee vielä kehittyä paljon, erityisesti kuonosta. Kauniit tummat silmät. Hyvä purenta. Hyvä otsapenger. Korvat voisivat olla pyöreämmät ja paremmin kannetut. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvin kehittynyt eturinta ja ja rintakehä ikäisekseen. Hyvät kulmaukset. Luusto erinomainen kokoisekseen. Hyvät raajat. Hyvä hännänkiinnitys ja kanto. Lyhyt kylki. Hyvä lantio. Esittää itsensä paremmin seisten kuin juosten. Hyvä turkki ja väri. Fantastinen luonne. Kaksoiskannukset." 


Rosiri's Vidar Sudrisson
PEK 1 KP ROP-PEN
"8 kuukautta. Erinomainen tyyppi. Maskuliininen, hyvä koko. Erittäin hyvä pää ja ilme. Tummat silmät. Hyvä purenta. Kallo hieman liian pyöreä. Oikea korvien asento ja kanto. Otsapenger ok. Kiva pigmentti. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvin kehittynyt eturinta ikäisekseen. Hyvä rintakehä, mutta tarvitsee vielä kehittyä. Jo vahva selkä. Hieno lantio. Hyvät kulmaukset. Hyvä luusto ja raajat. Yhdensuuntaiset liikkeet. Ottaa askelia melko hyvin. Hyvä väri. Fantastinen luonne."

Gladur Tryggvi
NUO ERI1 SA PU4 SERT
"18 kuukautta, erinomainen tyyppi. Hyvä koko. Maskuliininen. Hyvät rungon mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Hyvä purenta. Hyvä otsapenger ja kuono. Hyvä kallo. Hyvät korvat. Hyvä pigmentti. Kaunis kaula, hyvä ylälinja. Hyvä eturinta. Hyvä luusto ja raajat. Hieman pitkä selkä. Hyvä lantio ja häntä. Yhdensuuntaiset maata voittavat liikkeet. Hyvä turkki ja väri. Fantastinen luonne, paitsi haukkuu!"

Rosiri's Freydís Irisardóttir
NUO ERI4
"1,5 -vuotias. Erinomainen tyyppi. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä feminiininen pää tummilla silmillä. Hyvä pigmentti. Hyvä purenta. Hyvät korvat, kallo, otsapenger ja kuono. Hyvä kaula ja ylälinja. Rintakehä voisi olla pyöreämpi. Suorat raajat, mutta voisi hyötyä paremmista kulmauksista takana. Lyhyt, vahva selkä. Lihaksikkaat reidet. Kaksoiskannukset. Yhdensuuntaiset ja tehokkaat liikkeet. Hyvä väri. Turkki hieman pehmeä tänään. Fantastinen luonne."

Tuulenpuuskan Ros Emmasdottir
VAL ERI2 SA PN3
"Melkein 5 -vuotias. Erinomainen tyyppi. Hyvä koko. Erittäin hyvät rungon mittasuhteet. Feminiininen. Kaunis pää ja ilme. Hyvä purenta. Hyvä pigmentti. Otsapenkereen ei tulisi olla syvempi. Hyvä kallo, korvat ja kuono. Korvien kärjet saisivat olla pyöreämmät. Erittäin hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä eturinta ja rintakehä. Hyvä luusto ja raajat. Lyhyt ja leveä selkä. Hyvä lantio. Hyvä hännänkiinnitys ja kanto. Yhdensuuntaiset ja maata voittavat liikkeet. Erinomainen turkki, hyvä väri. Fantastinen luonne. Hyvin esitetty."

Rosen kanssa saimme kunnian osallistua Tuulenpuuskan kasvattajaryhmään josta tuloksena KASV 3 KP sekä Emman jälkeläisluokkaan josta jälkeläisluokan voitto!

Perhepotretti: tytär Vaur, isä Sudri, äiti Rose ja poika Viiru

Viikonlopun kokoonpano

Oli ilo osallistua hyvin järjestettyyn erkkariin Oulussa ja saada muutama kasvattikin paikan päälle! Seuraavana vuonne erkkari onkin Lappeenrannassa allekirjoittaneen harteilla järjestettävänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti