Täältä voit lukea kuulumisia kennelin arjesta, pentujen kasvusta sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

17.9.2017

Paimennusleiri

Viime viikonloppuna oli islanninlammaskoirien paimennusleiri Pohjolan tilalla Kerimäellä. Kasvateistani leirille osallistui Freydis ja Karu (Fastastjarni).

Leiri oli perjantaista sunnuntaihin ja tietty oltiin tilalla jo perjantaina, jolloin päästiin vetämään ensimmäiset paimennuskierrokset. Aloitettiin pyöröstä ja siinä teki molemmat sisarukset. Molemmilla oli intoa tekemiseen heti alusta. Freydis aloitti hajoita ja hallitse-tyylillä, mutta tähän lähdettiin puuttumaan heti ja oli siinä neidillä jonkin verran miettimistä. Karun päässä myös selvästi ajatustyötä tapahtui; välillä tehtiin hirmuisella innolla ja kaunista paimennusta ja välillä mielenkiinnon kohteena oli lampaiden papanat ja laitumen hajut.


Lauantaina Karu jatkoi pyörössä siitä, mihin oli edeltävänä iltana jäänyt. Freydiksen kanssa treenattiin kujalla kuljettamista. Lauantaina päästin kokeilemaan jotain aivan uutta; metsäpaimennusta. Osallistujat oli jaettu kolmeen ryhmään jossa jokaisessa oli mukana kolme koiraa. Kaikki koirat olivat metsälaitumella vapaana. Tarkoitus oli kuljettaa lampaita paikkaan X, antaa niiden laiduntaa ja sitten viedä takaisin alkupaikkaan. Mielenkiintoinen harjoite josta selviydyttiin leikin saattelemina.Metsäopaimenuksen jälkeen harjoiteltiin vielä portista kulkemisia. Sekä Karu että Freydis saivat kokea onnistumisia tässä harjoituksessa.


Sunnuntaina treenattiin kuljettamista ja koko leirin päätteeksi jokainen koira suoritti ennalta suunnitellun radan. Rataan sisältyi kuljettamista sekä porttien sulkua ja aukomista. Karu suoriutui radasta hienosti. Freydikselle otettiin lisähaastetta, kun yritettiin lampaiden ajoa ränniin ja kyllä sekin saatiin sitten lopulta onnistumaan.


Koin viikonloppuna paljon iloa, onnea ja ylpeyttä nähdessäni kaksi kasvattia paimentamassa, jotka ovat paimennuksessa oikeasti hyviä! Karu oli tuona viikonloppuna toista kertaa lampailla ja kuten paikan päällä jo todettiin, että jos uros pääsisi useammin treenaamaan saisi siitä todella upean paimenkoiran. Kiitos siis Karun omistajille Eveliinalle ja Tuomakselle, kun osallistuivat leirille! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti