Täältä voit lukea kuulumisia kennelin arjesta, pentujen kasvusta sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

30.12.2021

Valmiina maailmanvalloitukseen

Voinen todeta, että arki seitsemän pennun kanssa on hyvin kiireistä ja vähemmän ehdin tehdä näiden kanssa kuin mitä olin ajatellut. Tai on ehditty. Paljonkin. Nimittäin siivoamaan. Siivoamaan, siivoamaan ja siivoamaan. Ja ruokkimaan pentuja. Ja käymään niiden kanssa usean kerran päivässä pihalla pyörähtämässä, jos vaikka sisällä olisi vähän vähemmän siivottavaa. Ei ehkä, joten moppia käteen ja luuttuamaan ja siivoamaan yhä kikkaretta tuolta ja toista täältä.


Arki on siis ollut todellakin vauhdikasta ja pääasiassa sujunut hyvin. Sen verran vauhdikasta arki on kuitenkin ollut, että vasta viime viikolla havahtui, että pianhan nämä pennut lähtee ja siksipä pentupakettien kasaaminen sekä pentujen rekisteröinti hieman venähti. Onneksi Kennelliitto toimi suht' nopeasti ja pennut on saatu rekisteröityä!


Eläinlääkärit on tullut valitettavan tutuksi myös tämän pentueen kanssa. Pari viikkoa sitten sattui haaveri, kun Sámur päättikin, että pennuille tarjottu ruoka on hänen ja kävi lähinnä olevan pennun päälle. Tämä onneton pentu sattui olemaan Surtur ja tikattavaksi täytyi pentu viedä. Tapahtuneen seurauksena irtosi Surturilta oikealta yläleuasta yksi poskihammas ja nyt vain jännityksellä seuraamme, ottiko pysyvät hampaat tässä onnettomuudessa osumaa. Haavat kuitenkin paranivat hyvin ja pentu on ollut koko ajan reipas eikä ole tällä hetkellä havaittavissa arkuuksia vieraita koiria kohtaan.


Surturin tapaturmasta ei kulunut vuorokauttakaan, kun havaitsin pentujen lätäköitä siivotessa, että yksi lätäköistä on hieman punertava. Salapoliisitaitoja hyödyntäen, löysin veripissaajaksi Stormurin ja eikun uudelleen eläinlääkäriin. Stormurilla oli pissatulehdus ja matala virtsan pH, jonka takia virtsassa oli myös yksittäisiä oksalaattikiteitä. Antibioottikuuri tällekin poitsulle ja virtsan verisyys helpottui nopeasti. Kontrolli on tulossa seuraavalle viikolle, joten tuolloin nähdään miten Stormur vastasi antibiootteihin sekä tällä hetkellä saatavaan Kiveton -lisäravinteeseen.


Eilen käytiin pentujen kanssa Kerimäellä Riittaa tapaamassa ja tuttuun tapaan, nämäkin pennut pentutestattiin ja pääsivät pennnut lampaitakin ihmettelemään. Oli myös melkoista meininkiä havaittavissa sisätiloissa, kun paikalla oli kolmen eri ikäisiä pentuja paikalla, kuusi viikkoisista viisi kuukautisiin.

Sókrates 4, 3, 4, 5, 3, 3, 1, 3, 3
Strákur 2, 5, 3, 6, 3, 2, 1, 4, 2
Stormur 2, 1, 2, 6, 3, 4, 1, 4, 2
Surtur 2, 2, 2, 3, 3, 1, 2, 4, 2
Síríus 4, 5, 2, 3, 3, 3, 3, 4, 3
Steinrós 2, 2, 2, 4, 3, 1, 1, 3, 3
Superstjarna 2, 3, 3, 3, 3, 3, 1, 4, 1

Huomenna pääsee ensimmäinen pennuista aloittamaan kotimatkansa niinkin kauas, kuin äidinsä luokse Lemille. Stromur aka Dante muuttaa äitinsä iloksi. Toiveissa olisi harrastuskaveria Dantesta todennäköisesti nose workiin ja ehkäpä myös rallytokoon. Ja kai tästäkin islantilaisesta navettakoira tulee.


Lauantaina Steinrós aka Rose muuttaa myös Lemille, hevostilalle. Taloudessa islanninlammaskoirat ovat oikein tuttuja, kun perheen tyttärellä on kaksikin islanninlammaskoiraa; Rimi ja kasvattini Heida.


Seuraavalla viikolla Superstjarna aka Sinna muuttaa Lumäelle arkea ilostuttamaan ja Strákur aka Rymy jää Lappeenrantaan lapsiperheeseen. Viikonloppuna Sókrates aka Koda suuntaa pääkaupunkiseudun menoa ja meinkinä pohdiskelemaan.




Myös sijoitustyttöni Síríus aka Hildi muuttaa seuraavalla viikolla Imatralle työkavereilleni. Mahdollisia harrastuskoirahaaveita on havaittavissa ja uskon vahvasti, että tästä pienestä tirriäisestä on moneen tekemiseen.


Hieman pidempään arkea meidän kanssa jakaa Surtur aka Tuisku ennen pojan muuttoa Tampereelle tammikuun puolessa välissä.


Kaikille pennuille löytyi ihastuttavat kodit ja innolla jo odotan kuulumisia jokaisen pennun omasta arjesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti